Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2011.09.12.
08:16

Írta: pázsitzebra

Ölve, ha ülve?

Szegény ember vízzel főz, sötétben kufircol, és még az ágy is húzza.

Pontosabban a szék:

"Sitting down is killing you."

Ha az ember leül, az megöli őt.

Ez azért,

lássuk be,

nem gyenge állítás.

Főként ha érvek támasztják alá.

Józan és könyörtelen képes monológ, sűrűn dobálózik százalékokkal, évekkel, láthatólag biztonsággal jósol, minél többet bogarássza az ember, annál homogénebb az a rémes érzés, amely elfogja. Van kegyelemdöfés is: a statisztika nem kíméli a rendes embereket sem, akik pedig rendszeresen sportolnak. A jövőt válogatott bajok tarka palettája csúfítja. Kardiovaszkuláris veszedelmek, hájcunami, jelentős aktivtáspangás, így az izmok visszafejlődése és úgy a rövid élet. Az ülés ronccsá teszi a szervezetet, mert nem ilyesmire tervezték. Száz éve, ami anatómiánkban egy suhanattal ezelőtt volt csupán, még a földeken csapattuk pirkadattól alkonyatig, az elhízás réme is ismeretlen volt. Most azonban úgy kell segítenünk magunkon, ahogy tudunk.

Vajon mennyire hideg leírni azt a szót, hogy *sztárblogger*? Eléggé. Yaro Starak sok százezres olvasottságú ausztrál tartalomkreátor ebben a videóban több percet szán az ülve-állva témára, méghozzá konstruktív javaslattal. Elmondom, hogy jutott hozzá a hátorvosló íróasztalhoz, amelyhez nem leülünk, hanem felállunk. Posztolta a Twitteren, hogy nagyon szeretne egyet. A helyi IKEA marketingese még aznap felvette vele a kapcsolatot. Így megy ez, sóhajthatunk Vonneguttal. Így megy ez olyan helyeken, ahol a Twitterből nem hiányolják a Facebook funkciókat, hanem inkább meglovagolják, hogy ő a közösségi média hangsebességes rakétája.

Az infógrafika egyébként maga is tesz javaslatokat. Például minden órában álljunk fel, ugráljunk, sétáljunk, tornázzunk, és ha megoldhatjuk, döntsük meg a hátunkat 135 fokos szögben. Nálam a bűntudat is beütött, így hát elkezdtem megoldást keresni azokra az órákra, amikor a lakásban dolgozom. Megpróbáltam beszuszakolni a notimat egy félig üres polcra. Két centi híja volt. A polc tetejére nem tehetem, magas. A kredenc alacsony. A szőnyegen hasalva kellemetlenkedik a könyököm. Így jutottam ide:

Kicsi is, macerás is, csúnyácska is – de megjegyezném, hogy a tálalószekrény is, a sámli is IKEA. Yaro szerint az a döntő, hogy a vízszintes felület, amelyen dolgozunk, köldökmagasságban legyen. Rajongott, szerelmetes Macbook Próm akkumulátora nem mai csirke már, körülbelül egy órát bír hálózat nélkül. Életszerű kompromisszumnak tűnik, hogy azt a hatvan percet, amíg megadja magát, ezen a kis home-made stand-up desken töltse velem. Legalább rá vagyok kényszerítve az offline mondatszobrászatra.

És persze abban is nagyon bízom, az infógrafika vérzivataros statisztikája leginkább a napi kilenc órát túllépő esetekre vonatkozik.

Szólj hozzá!

Címkék: apple twitter infografika macintoshimádat sitting down is killing you

A bejegyzés trackback címe:

https://meztelenuzenet.blog.hu/api/trackback/id/tr683188118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása