Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2011.09.22.
21:57

Írta: pázsitzebra

Első merítés, első morzsák

Hetek óta folyik a találgatás. Melyek lesznek azok az újdonságok, amelyek fenekestül felforgatják a Facebookot?

Az első hír, hogy holnap még minden ugyanúgy fog kinézni, mint ma, a módosításokat csak apránként vezetik be széles körben. Tehát még nem kell egy teljes hetet töltenünk azzal, mi mindennel díszítjük fel a TIMELINE funkciót. Ezzel ugyanis a profilunkban megjelenik a tetszés szerinti terjedelemben, fotókban és videókban előadott életutunk, a jobb oldalon függőleges évhőmérővel. Azt mondják, élményre olyan, mint az infógrafika, töméntelen mennyiségű adatot dolgoz fel vizuálisan. Navigálható és kiegészíthető, és nem egységes: nagyon más lesz egy atléta esetében, mint egy zenészé vagy egy utazóé. A Facebook fejlesztői egy teljes évet töltöttek a funkció csiszolásával, az impresszív videót meg lehet tekinteni ugyanott, ahol a béta verzióra lehet feliratkozni.

Az újgenerációs GRÁFBAN igék fognak megjelenni. Már nem kell halálra untatnunk a barátainkat a semmitmondóvá vált, ízevesztett lájkolással. Ha tetszett az új Almodóvar, akkor kattinthatunk a "megnéztem"-re, ha ízlett a spenót, az "ettem"-re, vagy valami hasonló. Olyan formáját választhatjuk a kapcsolódásnak, amilyen nekünk éppen megfelel. És persze ott lesz a Read, a Listened meg a Watched.

Szeretnénk megosztani, nem akarunk a barátaink agyára menni – erre való a TICKER. A hírfolyamot kihagyja, jobb oldalt jelenik meg, de olyan gyorsan tovább mozdul, hogy semmiképp nem zavar.

FRICTIONLESS, ezt nagyjából zökkenésmentesnek lehet fordítani: sem a Timeline-ban, sem a Tickerben nem lesz szükség a kis "megosztom" bokszra. "Mi jár a fejedben?" – ez a kérdés tehát pillanatok alatt történelemmé válik. VALÓS IDEJŰ LELEMÉNY: a serendipity nemcsak az angol nyelv, de a világ egyik legszebb szava: minden más nyelven csak körülírni lehet, isteni a hangzása, ötszótagos, szóképnek lenyűgöző, a jelentése meg egészen valószerűtlen: amikor teljesen gyanútlanul bukkanunk rá valamire. A Tickerben Twitter-szerű sebességgel úsznak egymás után a státuszposztok, új fotók, mi meg egyszerűen bekapcsolódunk, ha szeretnénk. Igazi netes kukkolás, mondják a bennfentesek. MINTÁK: egy nem minden áldott nap előforduló tevékenység, például ha valaki feltölt egy új playlistet, vagy többen egyszerre hallgatják ugyanazt a zenészt, az magától megjelenik a hírfolyamban.

Arról pedig, hogy hamarosan lesz itt sok nagy, közös zenehallgatás, már tényleg régóta olvashatunk mindenfelé. A közeli jövőben azt is láthatjuk, melyik barátunk mit néz vagy mit olvas éppen, utóbbihoz egyelőre a leggyakoribb példa a Washington Post applikációja a közösségi olvasósdira. Mint egy passzív csetszoba, ha belépünk, láthatjuk, ki van jelen velünk együtt, és teszi azt, amit mi: falja a híreket.

A játékok a legnépszerűbb terület. Könnyű fajsúlyuknál fogva eredményeink és jelen állásaink természetesen azonnal a Tickerbe sorolódnak majd.

Minderről bővebben itt.

Infóéhségünk kielégült, legalábbis érezheti úgy, megkapta az előételt. Ezzel egyidőben indulhatnak is a további találgatások. Vajon milyen tempóban és milyen sorrendben adagolják majd a megvalósítást? És a kalkuláció: a követhetetlenül burjánzó megosztások szükségszerűen egyre szofisztikáltabb, egyre intelligensebb szűrőket tesznek fontossá – de hová is kanyarodik ezzel a Facebook? Rakétaként húz el a jövőbe? Mert egyelőre sokkal inkább úgy tűnik, visszatér a gyökereihez. A feel good faktorhoz, az érzelmi kifejezéshez, a nyitottsághoz, a barátság színeihez. Ami a márkákat illeti, azok megint annyi házi feladatot kaptak, hogy leszakad alatta az iskolapad. Pedig már egészen megszokták, hogy itt szól a legnagyobbat, ha jókedvűen elkiáltják magukat.

Szólj hozzá!

Címkék: facebook f8

A bejegyzés trackback címe:

https://meztelenuzenet.blog.hu/api/trackback/id/tr643247172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása