Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2011.12.20.
07:00

Írta: pázsitzebra

Digitális névjegyeink

1. LinkedIn

Pécsi Ferenc a mi feketeöves magyar LinkedIn-nindzsánk – ez képzavar, de olvasói tudják, hogy van értelme. Blogbejegyzései rendre a profilépítést hozzák közelebb. Ő szokta elmagyarázni, hogy ez ténylegesen közösségi felület, messze többről szól, mint holmi agyoncicomázott cv-ről. Ha lassan is, valóban gyarapszik a magyar LinkedIn-felhasználók száma. Érdekes módon amikor álláskeresésről van szó, a Facebook profil még mindig nagyobb eséllyel segít ebben.

 

2. about.me

A legszélesebb palettával az about.me vár minket. Itt nem önéletrajzot, hanem interaktív névjegyet helyezhetünk el, annyi ugrólinkkel, ahányat csak fontosnak tartunk. Azzal könnyíti meg az életünket, hogy valóban minden lényegesnek ítélt infót egy helyen tárol. Igazi digitális csomópont: elég ideküldeni bárkit, aki kíváncsi rólunk bármire. A web minden olyan pontját megjelölhetjük, ahol sok időt töltünk. Érdekes, ha lényegtelen is, hogy egy bizonyos időszakban vagy féltucatszor voltam kénytelen végighallgatni ezt: "Sajnos két hét, amíg visszaigazolják a regisztrációt." Ebből szerencsére egy árva szó sem igaz, néhány lépé az egész. A splashscreenen elhelyezünk egy képet, pár sort, meg az összes fontos linket. Közösségi – Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Tumblr – profiljainkat, blogjaink címét, munkahelyünk weboldalát, egy-egy minket érintő wiki- vagy blogbejegyzést, egy-egy videó URL-jét. Az about.me árnyalt statisztikát is mutat, megtudhatjuk, hányan klikkeltek egy adott időszakban az oldalunkra, honnan érkeztek és mit kezdtek a felülettel: csak ráklikkeltek vagy olvastak, netán kontaktáltak is. Az about.me névjegy talán az emailünk aláírásblokkjában a leghatékonyabb. Mi több, sokoldalúsága miatt megteszi, ha önmagában ennyi az aláírásblokkunk.

3. labels.io

Leginkább egy valós idejű munkaközvetítőre hasonlít. Ahogy az about.me, a labels.io is egyetlen splashscreen, de szűken szakmai szempontokra fókuszál. Hol dolgoztunk eddig, mihez értünk, kedvcsinálónak vagy hitelesítésként pedig mellékelhetünk külső linkeket. Működése alapja, hogy amint a mi paramétereinknek megfelelő üresedésről posztol bárki, a profilunk shortlistre kerül. Maga a gondolat forradalmasíthatja a munkakeresést, bár a labelst egyelőre elterjedtnek a legjobb indulattal sem nevezhetjük. Ha azonban ezt a linket is tartalmazza az about.me névjegyünk, valószínűleg rá fognak kattintani. Már csak a bőröndikon miatt is. Amely kis aranyossága dacára sem nélkülöz némi kegyetlen realitásképet: a bőrönd címkéi kapcsolati tőkeanalízist mutatnak a Twitter-, a Facebook-aktivitás és az egyéni látogatók száma alapján: "Hány címkéd van, kilenc? Akkor még gyúrj rá egy kicsit." Körülbelül.

 

Szólj hozzá!

Címkék: web2.0 linkedin network labels digitális média about.me jelenlét a közösségi médiában pécsi ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://meztelenuzenet.blog.hu/api/trackback/id/tr322899656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása