Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2011.06.01.
09:00

Írta: pázsitzebra

Látjátok, feleim? A videótartalomról

Egyre-másra abba botlom a közösségi blogokon, hogy a márkák még mindig nem használják ki eléggé a videófeltöltés pazar lehetőségeit. Pedig:

Napi kétmilliárd kattintás, percenként huszonnégy órányi anyag. Az átlagos felhasználó legalább negyedórát jutyubozik naponta. Hatvan nap alatt több videót töltenek fel a júzerek, mint amennyit a három vezető amerikai network hatvan év alatt együttesen előállított. A forgalomnak csak a harminc százalékát adja az Egyesült Államok.

Ez tehát a YouTube számokban.

Ha jól tudom, a huszonnégy óra máris elavult adat. A YouTube statisztika szerint percenként kétezerszáz percnyi, azaz harmincöt órányi uploadnál járunk. De ha egy hónap múlva rákeresünk... tudjátok.

Na és akkor még nem is említettük a YouTube által kitermelt sztárokat. Természetesen magát a névjegyszerű dalt egyiküknek sem a megosztó oldal forrasztotta a torkára, de ha szédítően ismertek lettek, abban biztosan úttörő, sőt paradigmaváltó szerepet játszott, ezen nincs is mit magyarázni. Feketepéntek Rebi és a magyar vegyületarc nevétől, az ő ikonikus linkjeiktől, illetve a "De mért gondolod, hogy csak az számít kultúrának, ha" felütésű vitacsomagtól most megkíméllek, drága olvasó.

Szóval a statisztika. Ezek egyfelől bombasztikus, másfelől normális számok. Húsz, huszonnégy, harminc, csúcs-a-csillagos-ég óra egyetlen percben – az ember álla tipikusan lezuhan, ha a közösségi médián kívülről szemléli ezt a skálát, miközben a platformok működését vizsgálva többnyire hasonló léptékű adatokkal találkozunk. Ha valamit, ezt a kettősséget megtanultuk az elmúlt két-három évben, része lett az életünknek. Először hű, aztán ühüm. Már jóideje. Így megy ez.

Mutatok egy másik grafikont az online videóhirdetésekről. Forrás: fridaytrafficreport.com.

A videók felhasználása a közösségi vásárlásban, közösségi márkaműködésben, vírusmarketingben bizony egyhamar nem tűnik sehová, hanem 2014-ig kiszámíthatóan egyre nagyobb szerepet kap. A SundaySkye például már a nyitólapján, a demóvideóban megmutatja a szolgáltatását: videóvá konvertálja egy márka teljes weboldalát. Érvük: ha egyszer csaknem mindannyian rákattintunk a videókra, mi értelme volna elmenni a lehetőség mellett?

De a hagyományosabb módszert sem használjuk ki eléggé. Pedig egy YouTube csatornát regisztrálni, rendszeresen tartalommal feltölteni, majd ezt kidobolni és szétdobálni a közösségi platformokon sokkal egyszerűbb, mint a weboldalra implementálni minifilmeket. Akit érdekel, ebből az interjúból részletesen megtudhatja, miért: nem elég a szerveren tárolni a videót, egy adott szoftver kell hozzá, egy adott formátumban kell feltenni. Hogy simán menjen a lejátszás, szükséges hozzá a megfelelő CDN, azaz content delivery network, mert várni türelmesen nem jellemzője a júzernek, nem kér homokórát, nem akar ácsorogni lejátszás közben. A sávszélesség sem lehet akármilyen. A márka hozzá akar majd férni az analitikához, hogy lássa, hogyan teljesít a videója, call-to-action-elemeket szeretne beleápolni, illetve biztos akar lenni abban, hogy a kis termék a lényeges okostelefonokkal kompatibilis minden vonalon. Ez azért együttvéve nem kevés macera, viszont a terheit automatikusan leveszi a cég válláról bármelyik online videóplatform. Ezért vannak ott a support teamek.

A direkt hirdetést ez a platform is ledobja magáról, a közösségi média elég kényes a tartalomhigításra. A publikus feltöltés mint lehetőség azonban aranybánya, ezek a kampányok kiválóan teljesítenek az FMCG szektorban. Számos divatkiskereskedő bombázza emailben a fogyasztóit a ruhákról készített videókkal. Tavaly a Budweiser ingyen jegyeket ajánlott fel a labdarúgó világbajnokságra annak, aki a legjobb videót tölti fel a saját labdazsonglőrködéséről. A magyar megmozdulások közül hamarjában a Toshiba Magyarország idei Facebook kampányát emelnénk ki. Habár nekünk Hídvégi Áron megoldása jobban tetszett a többinél.

De most komoly, miért is nem videózik mindenki?

 

Adatforrás: bizreport.com

Szólj hozzá!

Címkék: web2.0 vírusmarketing youtube ecommerce közösségi vásárlás meztelen üzenet közösségi márka

A bejegyzés trackback címe:

https://meztelenuzenet.blog.hu/api/trackback/id/tr452945900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása