Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2012.06.06.
07:44

Írta: pázsitzebra

Pénteken

Szóval péntek. PÉNTEK. Péntektől ami a csövön kifér. Péntektől, eszem a szívét, csak az a zaklatott együgyűség. Pénteken abbahagyjuk a visszaszámlálást. Pénteken kiforgácsolódnak a hétköznapok az estéinkből. Pénteken kikopnak a témák a másnap délelőttjeinkből. Pénteken bevág, mint az olajozott ménkű. Pénteken a mostantól brutálisan konkrét fogja és lepofozza az eddigi kellemesen zsibbatag várakozást.

Péntektől semmi másról nem beszélünk majd, így a fair play jegyében arra pikkelek, amire tetszik. Mondjuk a hírre, hogy az Eb idején a teljes spanyol és dán csapat le lesz tiltva Facebookról és a Twitterről. Zaklattam ezügyben néhány kedveset, aki az átlagosnál jobban ismeri a közösségi médiát. Így:

Mi a véleményed arról, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság alatt sem a spanyol, sem a dán, de jószerivel az angol játékosok sem használhatnak majd social platformokat? Van mit megérteni ezen a gondolaton, vagy teljesen kontraproduktív erőlködés és epic fail, kontextusban tartva szabályos öngól?

Az illusztrációk, elismerem, a másik négyes számrendszerből villantanak, micsináljak, ezt találtam itthon. Viszont köztük ott a válaszcsokor, fogadjátok szeretettel. Tarka. Mint a mezek virága. Péntektől valahára.

Pécsi Ferenc, Pollner, soreo.biz:

Hát, a pr-ben már régi próbálkozás az embargó, de nehezen megvalósítható. Valahol mindig van szivárgás. A vállalati közösségi média esetében is az a jó megoldás, ha az embereket megtanítják az eszközök és csatornák használatára, hogy tudják mit szabad és mit nem. A másik oldalról viszont érthető a dolgog, hiszen nagy pénzről van szó, minden információ eladható, ezért szeretnék lezárni a "kerülőutakat". Nem fogják tudni:)

Klág Dávid, Kolónia:

Szerintem teljesen logikus dolog, a focisták általában nem túl okos emberek és bármit kitweetelnek vagy Facebookra kitesznek, az befolyásolhatja az ellenfelüket. Szerintem nem akarják hogy kikotyogjanak bármit és ez tök érthető.


Vámos Henci: Isten keze gól, Maradona, 1986

Szigeti Péter, Kreatív:

Ahhoz, hogy erre érdemben lehessen válaszolni, jó lenne tudni, hogy vajon miért született ez a döntés. Nehogy kiszivárogjon valami? Vagy hogy ne a Facebookra figyeljenek, hanem a focira?  Nem tudom. Elsőre mindenesetre jó nagy marhaságnak tűnik, mint minden felesleges túlszabályozás. Mondjuk ha tumblerezni lehet, akkor végülis nincs nagy gáz.

Szabó Dániel, Social pig:

Szerintem a TV lobbi állhat az ügy mögött, nekik ez elképesztően sok pénzt hoz, lehet, nem akarják, hogy a piszlicsáré social mediából érdekesebb információt tudjanak meg a rajongók mint a TV-ből. Nem hinném, hogy ettől bármi változik, mindenki nézni fogja az EB-t, maximum nem jutnak bensőséges információkhoz a rajongók.

Panyi Zsuzsi, panyizsuzsi:

Én úgy gondolom, hogy vannak időszakok, amikor el kell tudni szakadni a social médiától. Ilyen lehet egy nyaralás, vagy egy sportoló esetében egy verseny, ami komoly odafigyelést és koncentrációt igényel. Az a furcsa, hogy ez miért ilyen nagy dolog és a managerek szép csendben miért nem veszik át arra a pár napra a social media feladatokat. Hiszen ez nekik és a sportolónak is közös érdekük lenne!

Vámos Henci: Materazzi szemétkedik

Szigeti Zsófi, Virágom, virágom:

Elsőre kapásból azt mondanám, hogy ez a személyes szabadság korlátozása és roppant furcsa is. Viszont ha jobban belegondolunk: számos embert, aki komoly cégnél dolgozik titoktartás kötelez, illetve nyilatkozattételhez engedélyt kell kérnie. Mivel a foci már rég nem (csak) sport hanem hatalmas biznisz (is), ahol elképesztő összegeket fektetnek a leszerződött játékoskba, nyilván érthető, hogy az ezzel kapcsolatos kommunikációt és abból származó előnyöket szeretnék kézben tartani azok, akik (nagyon jól) megfizetik ezeket a játékosokat.

Wild Judit, Vadjutka:

Próbálom ezt átfordítani olyan területre, ami érdekel :-) Például mi lenne ha egy szuperizgalmas etsy konferenciáról nem lenne az egyes előadások után valamilyen FB poszt, vagy neadj isten OGY választásnál nem jönnének a számok azonnal Facebookon (vagy Twitteren, ez most mindegy). Ha csak a játékosok nem posztolhatnak, de a klub igen, akkor a klub szempontjából egyfelől érthető, hogy centralizálni, ellenőrizni akarja a kifele tartó kommunikációt. Más kérdés, hogy sokkal érdekesebbek, bennfentesebbek és vonzóbbak tudnak lenni a játékosok személyesebb közlései. Ha a klubok nem / sem posztolnak, akkor nem értem, hogy miért, és igazából fura is lenne, ismerve az angol futball rajongók híréhségét.

Vámos Peti: Baggio kihagyott tizenegyese

Sixx, Index:

Szerintem nagyszerű kezdeményezés, hogy a futballisták az Eb alatt nem a Twitterrel foglalkoznak és arról posztolgatnak tízpercenként, milyen kiváló a székletük és mennyire lepukkant ország Ukrajna. És eleve, ha saját maguk twittelnek, abból általában csak baj szokott lenni, mivel kvázi írástudatlan, bár javarészt jólelkű fiatalemberekről van szó, Balotelliről például az anyja sem hiheti komolyan, hogy minden nagybetűt ismer.

Hódos Hajni, Oceancowboy11, Hogyvolt:

Jómagam nem twittelek, és amíg Deutsch Tamás igen, nem is tervezem. Aktív FB felhasználóként és focidrukkerként sem lájkolok focistákat, ahogy Istent sem jelöltem be és nem érdekel, milyen színű virág, milyen fajta kiskutya lennék, az sem, mi a napi Coelho üzenet. Hazudnék, ha azt állítanám, lesújtott a hír a közösségi oldalak használatának tilalmáról,  véleményem persze van róla. Amennyiben tényleg a szponzorok nyomására történt, hogy a fogadó irodák ne tudjanak taktikázni, a válaszom erre egy legyintés, ezt ugye senki nem gondolta komolyan? A Twitter és a FB az új média, tetszik, tetszik, nem tetszik, nem tetszik. Nem kellene megfosztani a szurkolókat a friss információktól, még akkor sem, ha sokan attól tartanak, születnek olyan bejegyzések, amelyek nem vetnek jó fényt a sportágra, vagy napvilágra kerülnek szakmai titkok. Arra ezer más mód van.

Péter Anna, Táfelspicc, Malackaraj:

Szarok a focira, bocs bébi. Puszivan.

Szólj hozzá!

Címkék: web2.0 blogger pollner facebook blogoszféra twitter panyi zsuzsi péter anna vadjutka szigeti péter netfüggő pécsi ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://meztelenuzenet.blog.hu/api/trackback/id/tr464564428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása